Vad är en infraröd bastu?

 Infraröd bastu eller IR Bastu beskrivs lättast som en lågtemperaturbastu, som har en varm känsla som värmen vi får från solen. Den låga temperaturen på 40 till 50 grader gör att människor som känner sig obekväma vid för höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl (som högt blodtryck) till och med går till bastun.

Infrarödbastu

Infraröd bastu, bärbar,

Liten bekväm IR bastu för hemmabruk. Krävs inget våtrum utan kan användas varsomhelst

 

Värme från infraröd bastu

Värmen som genereras av den infraröda bastun värmer kroppen direkt istället för att värma kroppen genom luften. På detta sätt kommer djupet av värme som kommer in i människokroppen öka tre gånger. Infraröda strålar har förmågan att direkt tränga in i mänskliga vävnader till ett djup av 4-5 cm. Infraröd energi får dig att svettas 2-3 gånger mer än traditionella bastur. Den djupa uppvärmningen av muskelvävnad och inre organ orsakar en ökning av blodflödet genom de utvidgade blodkärlen och stimulerar hjärtaktivitet. Detta har en positiv effekt på muskler och leder och hjärt-kärlsjukdomar. Människokroppen bekämpar naturligt infektioner genom att öka kroppstemperaturen.

Strålar från IR-Bastu

Infraröda strålar från infraröd bastu kan orsaka konstgjorda feber och på detta sätt hjälpa till att eliminera infektioner snabbare. Genom att förbättra lymf flödet hjälper det också till att minska svullnad och inflammation. Bastu kan också skydda kroppen från olika föroreningar, vilket kan förbättra immunsystemet och förbättra vitaliteten. Hudens elasticitet förbättras och huden blir friskare. I jämförelsen mellan traditionella basturum och infraröda basturum visar amerikansk forskning om svett att svett innehåller 80% vatten och 20% toxiner i infraröda basturum. Motsvarande vatten i en traditionell bastu är 97% och toxiner är 3%. Under en 30-minuters bastubehandling kan du bränna cirka 500-600 kalorier. Detta kan variera beroende på kroppens kaloristatus (dvs. hur mycket svett kroppen producerar). Eftersom värmen tränger djupt in i fettcellerna hjälper det också till att minska fett.

Strålar från infraröd bastu

Hur fungerar den infraröda bastun?

 IR-bastun har ingen värmare, men är utrustad med infraröda paneler eller radiatorer längs väggarna. Infraröd strålning är helt ofarlig och genererar djupare värme än traditionella bastur. Infraröd värme absorberas huvudsakligen av människokroppen och värmer inte luften som vedugnar eller elektriska värmare. Detta resulterar i ett infrarött basturum med en temperatur på 40-60 ° C, medan ett vått basturum har en temperatur på 70-90 ° C, och ett torrt basturum företrädesvis har en temperatur högre än 100 ° C.

Fördelar med infraröd bastu

En ir Bastu är effektiv och mycket energisnål jämfört med den klassika bastun som eldas med ved eller drivs med el. En infraröd bastu behöver inte förvärmas vilket är en stor fördel och tar Bara några få minuter att värma upp. Den kan användas i kombination med en vanlig bastu och kan användas både inomhus och utomhus.